O MNE

Moja kuchárska kariéra sa začala písať na hotelovej škole, kde som sa začal postupne oboznamovať s gastronómiou a novými trendmi.


V roku 2004 počas štúdia na škole som sa prihlásil na krúžok carvingu - dekoračného vyrezávania do ovocia a zeleniny pod vedením Oľgy Barcíkovej. Spozorovanie carvingu bolo pre mňa dovtedy neobvyklým čarom, ktoré ma očarilo natoľko, že som sa tomu nádhernému remeslu začal venovať aktívnejšie. Moje ruky sa tiež dočkali rezných rán, keď nôž si nasmeroval svoje ostrie, ale ani začiatočný nezmar moje odhodlanie neprerušil.


Po určitom čase sa dokupovali potrebné pomôcky a špeciálne nože pre dekoračnú tvorbu. Postupne ako som získaval cit v prstoch sa začali dostavovať i myšlienky vstupu na súťažné pódia. Začal som chodiť na prestížne súťaže u nás doma na slovensku, do českej republiky, do Luxemburska, Nemecka... Hneď po maturite som odišiel do Anglicka na ročnú pracovnú stáž do 4 hviezdičkového hotela, kde som sa zdokonalil hlavne po jazykovej stránke. Momentálne pôsobím vo Vysokých Tatrách, kde zúročujem moje doterajšie skúsenosti na studenej kuchyni. Vyrezávanie sa stalo mojim hobby a prácou zároveň.


Poďakovanie

Moja vďaka putuje aj môjmu pokladu za podporu vo všetkom čo robím, mojej mame...

Nesmierne som zaviazaný Oľge Barcíkovej, ktorá nasmerovala moje kroky kuchára správnym smerom. Odovzdala mi všetky skúsenosti, pomáhala vo všetkých smeroch.

Nesmierne si Vás Vážim a patrí Vám jedno veľké ĎAKUJEM